Ingrediente
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 25 grame unt
- 2 crengute cimbru
- 1 foie de dafin
- 1 conopida de 1,5 kg, in bucati
- 500 grame cartofi, decojiti, in bucati
- 750 ml supa de pui (se poate obtine din cub concetrat)
- 500 grame lapte
- 125 ml smantana
- sare, piper
- Pentru topping:
- 100 de grame conopida, tocata fin
- 2 linguri ulei de masline
- 20 de grame Parmezan ras
Mod de preparare
Se topeste untul, intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti, la foc mic. Se adauga apoi ceapa, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul si se soteaza cateva minute. Se adauga apoi conopida, cartofii, supa si laptele, se da focul la mediu si se fierbe 20-25 de minute, pana cand cartofii si conopida s-au inmuiat.
Se indeparteaza cratita de pe foc si se transforma totul in crema, folosind un blender vertical, apoi se adauga smantana, sare si piper.
Pentru topping, intr-un bol, se amesteca conopida tocata marunt cu uleiul si parmezanul ras.
Se incalzeste o tigaie la foc mare, apoi se adauga mixul de conopida. Se gateste, amestecand continuu 2 minute, pana se caramelizeaza si devine crocanta.
Se presara toppingul peste supa si se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu topping de conopida crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|