Ingrediente
- 3 cepe verzi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 dovlecei
- 3 portii de branza topita
- 1 Kub de legume
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- paprika afumata
- smantana, telemea sarata rasa
Mod de preparare
Spalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina).
Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul de masline.
Adaugati dovleceii taiati bucatele.
Puneti paprika, cimbru uscat, sare, piper si amestecati.
Acoperiti cu apa, puneti cubul de legume si foaia de dafin.
Lasati sa fiarba 25 de minute. Scoateti foaia de dafin si filtrati.
Mixati legumele scurse cu branza topita si adaugati treptat zeama in care au fiert pana ajungeti la consistenta dorita.
Verificati de sare si piper.
Serviti-o calda cu smantana si telemea sarata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|