Ingrediente
- aprox. 1 punga de 1 kg cu galbiori congelati
- aprox. 3 litrii supa de pui
- 2-3 morcovi
- 1 tija apio
- 1 radacina pastarnac
- 1 capatana mare de usturoi
- 2-3 cartofi
- 1-2 linguri ulei de masline
- 100-120 gr cascaval (de buna calitate sau o alta branza care se topeste)
- sare dupa gust
- Pentru servit:
- smantana si/sau crutoane
Mod de preparare
De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii dezghetati, morcovii, pastarnacul si tija de apio, toate taiate rondele. Usturoiul se curata, se taie in felii si se caleste in putin ulei de masline. Atentie sa nu-l prajim prea tare ca devine amarui! Punem si usturoiul cu tot cu ulei in oala, peste supa cu legume. Lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte.
Intre timp, curatam de coaja cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape de foarte bine fierte, adaugam cartofii si lasam sa fiarba pana toate legumele se sfarama usor cu furculita. Luam supa de pe foc si, cu un blender vertical de mana, pasam bine totul, pana supa devine cremoasa. Adaugam cascavalul ras mare si blenduim din nou pana cascavalul se topeste. Punem supa pe foc, asezonam dupa gust si lasam sa dea in clocot. Se serveste dupa gust si dorinta, cu smantana si crutoane.
Sa va fie de folos reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de galbiori cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|