Ingrediente
- 3 morcovi potriviţi;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- 1 rădăcină de păstârnac;
- 1 ardei gras galben;
- 1/2 ardei gras roşu;
- 1 ceapă galbenă;
- 6 cartofi;
- 300 ml. smântănă pentru gătit;
- 1 piept de pui cu os (opţional);
- sare, piper, ulei;
- verdeaţă pentru decor;
- crutoane, brânză rasă (opţional);
- 2 l apă pentru fiert.
Mod de preparare
Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece.
Între timp, spălăm şi curăţăm legumele.
Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii vasului cu un şervet umed şi adăugăm legumele. Pentru început punem morcovii (ei fierb mai greu), iar după aproximativ 10 minute adăugăm o linguriţă de sare, ceapa intreaga, celelalte rădăcinoase şi ardeii. Fierbem la foc mic, iar când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm cartofii. Continuăm fierberea (daca pieptul de pui este deja fiert îl scoatem din vas), dar nu foarte mult. Legumele trebuie să fie întregi, nu terciuite.
Scoatem legumele din supă şi le pregătim pentru mixat. În funcţie de bolul folosit (sau vasul blenderului), împărţiţi cantitatea de legume şi mixaţi în reprize, adăugănd şi supă până la obţinerea consistenţei moi, fluide. Potrivim gustul de sare şi piper. Smântâna se adaugă la final, în funcţie de gust (mai dulce, mai acră).
O servim caldă, în boluri, cu crutoane, pâine proaspătă sau prăjită, garnisită cu smântână, stropi de ulei, seminţe prăjite, bucăţi de cărniţă, verdeaţă, ardei iuţi, fulgi de ardei iuţi, usturoi etc.
Este o supă hrănitoare şi numai bună pentru zilele reci care vor veni!
Vă doresc poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|