Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Cât timp fierb legumele, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Se taie feliile de pâine sub formă de cubulețe și se dau la cuptor, pentru a se rumeni frumos și uniform, la foc mic.
Se taie brânza tofu (scursă de lichid, în prealabil și zvântată) sub formă de cubulețe.
Când legumele au fiert, se scurg de zeamă (care se păstrează!) și se dau prin blender, împreună cu ceapa călită, până ce se transformă într-o pastă.
Se subțiază pasta obținută, cu zeama scursă de la fierberea legumelor și se mai adaugă puțină apă caldă, până ce se obține consistența dorită.
Se dă oala cu supa cremă la foc mediu pentru 4-5 minute și se amestecă în ea, ca să nu se prindă de fundul vasului, fiind mai deasă.
Se condimentează cu sare și piper, se mai fierbe 1-2 minute, după care se ia oala de pe foc.
Se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă” supa cremă poate fi servită, cu tofu și crutoane,