Ingrediente
- 250 gr linte rosie
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 gogosar
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin
- 2 linguri ulei
- 2 cartofii medii
- crutoane ptr servit
- 1 lingura baza pentru mancare
- frunze de busuioc
Mod de preparare
Se clateste lintea in cateva ape, se scurge, apoi se pune la fiert, impreuna cu ceapa, morcovul, gogosarul si cartofii taiati in bucati potrivite. Se lasa sa fiarba pana s-au inmuiat legumele, apoi se da de pe foc si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se pune inapoi la foc, se pune apa cat dorim sa o subtiem, sare, piper, rozmarin macinat, baza pentru mancare si ulei si se mai dau cateva clocote.
Se serveste ornata cu frunze de busuioc si crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|