Supa crema de linte in stil marocan

Postat de oanapl in Supe
28 Iun 2021 | 4242 vizualizari
Supa crema de linte in stil marocan

Pentru această supă cremă am avut ca inspirație o rețetă de-ale Jamilei.

Ingrediente

  • 250g linte
  • 2 cepe tăiate julien
  • 2 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • curcuma
  • chimen

Mod de preparare

Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră.
Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele la călit în 2 linguri de ulei și apoi adaugi condimentele, lintea și apă cât să le acopere. Adaugi o linguriță de sare și lași să fiarbă la foc potrivit. Când legumele sunt fierte mixezi bine. Adaugi sare și piper după gust. Înainte de a le mixa scoți o parte din apă, dacă ți se pare prea multă și mai poți adaugă la final dacă e cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Postat de Bucataras

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Pune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul....

Citeste continuarea

Supa crema cu legume si carne de pui

Postat de panacris

Supa crema cu legume si carne de pui

Legumele se spală, se curăță și se taie în bucăți mari. Pieptul de pui se taie în bucățele. Legumele și carnea se pun la fiert în cca. 1500 ml apă rece, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2021, 17:27
la 28.06.2021, 18:00
Imi place asezonarea marocana !!!
la 28.06.2021, 18:03
Buna supa!
la 28.06.2021, 19:30
Poate sa fie si in stilul jiu-jitu, n-am vorbe cu lintea
la 28.06.2021, 19:55

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking