Supa crema de linte rosie, cu afumatura

Postat de Brindusa in Supe
22 Mar 2012 | 6758 vizualizari
Supa crema de linte rosie, cu afumatura

Ingrediente

  • 500 g linte rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 bucatica telina
  • 1 radacina patrunjel/pastarnac
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 200 g piept de porc afumat, taiat cubulete
  • sare, piper dupa gust
  • frunze de patrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi. 

Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea :)

In timpul acesta incalzeste uleiul si prajeste in el cubuletele de piept afumat. Cand e gata adauga si ceapa tocata si las-o pana ce s-a inmuiat bine. 

Scoate legumele intregi din supa si paseaza restul cu un blender vertical. Adauga amestecul de sunca si ceapa, amesteca bine si da un clocot. Sareaza si pipereaza dupa gust. 

Serveste supa cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte rosie, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Supa crema de linte cu afumatura- la Blenderul Oster

Postat de Oana

Supa crema de linte cu afumatura- la Blenderul Oster

Curatati legumele si taiati-le cuburi Spalati lintea in mai multe ape si lasati-o la inmuiat in apa rece cel putin jumatate de ora Puneti 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2012, 19:46
trebuie sa fie buna
la 22.03.2012, 19:47
Stiu ca-i buna pentru ca am preparat-o si eu dar cu linte verde( o fi vre-o diferenta la gust intre cele doua ??)
la 22.03.2012, 19:48
la 22.03.2012, 19:58
ionela, e o oarecare diferenta intre gusturi. Cea verde e mai ... aspra. Mie imiplace mai mult cea rosie. Si se si fierbe mai repede.
la 22.03.2012, 20:01
Sincer doar verde am vazut prin magazine..stiu ca mai exista si galbena dar nici pe aceea nu am gasit-o..mai caut ca-mi place lintea!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking