Ingrediente
- 300 g linte rosie
- ierburi si boia condimente Delikat
- chili Delikat
- 1/2 pulpa curcan
- 5 morcovi (cca. 250 g)
- 1/4 telina (cca.150 g)
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 2 frunze de dafin
- sare
- 2 fire ceapa verde
Mod de preparare
Punem carnea la fiert in apa cu sare. In alta oala punem si lintea la fiert, in apa cu sare si 2 frunze de dafin.
Intre timp, curatam legumele si le taiem in bucati. Rosiile le decojim si le taiem bucati. Cand este fiarta lintea, o punem la scurs. Dupa ce spumuim carnea, adaugam si legumele la fiert, fara rosii. Cand sunt fierte, scoatem carnea o lasam sa se racoreasca un pic si apoi o scoatem de pe oase si o maruntim.
Punem intr-o oala legumele, carnea maruntita si lintea, acoperim cu supa, condimentam cu ierburi si boia Delikat si putin chili si mai dam intr-un clocot. Adaugam si rosiile si lasam sa dea cateva clocote. Potrivim de sare si blenduim. Servim cu ceapa verde tocata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|