Supă cremă de mazăre

Postat de elenita in Supe
6 Mai 2014 | 3531 vizualizari
Supă cremă de mazăre

Ingrediente

  • 500 gr de mazăre,
  • 1 legatura ceapă verde,
  • ţelină,
  • 1 bucata praz,
  • 1 legatura pătrunjel,
  • 2 catei usturoi,
  • sare,
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Mazarea a fost lasata sa se decongeleze putin la temperatura camerei. Intre timp am curatat si am spalat bine restul de legume, am pus intr-o craticioara o lingurita ulei de masline peste care am adaugat prazul taiat rondele, ceapa verde taiata la fel si telina taiata cuburi. Am calit putin dupa care am adaugat mazarea si patrunjelul pe care l-am tocat insa nu mare ci asa grosier. Am asezonat cu sare si piper, am adaugat apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Cand sunt gata fierte le scoatem si le dam la blender adaugand si usturoiul, pastrand zeama in care au fiert. Pasta obtinuta o vom amesteca cu restul de supa in care au fiert legumele, nu dorim sa fie subtire asa ca o vom lasa mai grosuta.

Supa o vom servi alaturi de crutoane. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de mazăre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de mazare cu spanac

Postat de katty

Supa crema de mazare cu spanac

  Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de MotanLaOale

Supa crema de legume

Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 16:11
la 06.05.2014, 17:09
la 06.05.2014, 18:30
la 07.05.2014, 10:56

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking