Ingrediente
- Morcovi cca. 500 g,
- Unt grăsime 65 % 50 g,
- Apă rece 500 ml,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Parmesan/mozarella cca. 50 g,
- Semințe de chimen.
Mod de preparare
Varianta 1:
Morcovii se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de sare, piper, apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului vostru. Se servește fierbinte asezonată cu semințe de chimen și parmesan/mozarella rasă. Spor și poftă bună!
Varianta 2:
Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;):blenderul super performant ce pe lângă râșnit, blenduit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
Morcovii curățați și tăiați bucăți se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, piper, unt, apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată. Se servește fierbinte asezonată cu semințe de chimen și parmesan/mozarella rasă. Spor și poftă bună!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|