Ingrediente
- 1 kg de napi
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 1 tija de telina
- 2 linguri ulei de masline
- 1 l supa de legume sau de pui
- 1 tubercul de galangal
- 1 crenguta de cimbru
- 1 cutie lapte de cocos
- sare, piper
- parmezan
Mod de preparare
In primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare pentru ca la final se paseaza; se amesteca iar dupa ce totul s-a inmuiat, se adauga supa, tuberculul de galangal, cimbru, sare si se lasa la fiert cu capac 30-40 min
Se strecoara legumele, se scoate galangalul si crenguta de cimbru, se paseaza, piureul rezultat se amesteca cu laptele de cocos si cu supa atat cat doreste fiecare; mie-mi place mai groasa ca doar e supa-crema,a poi se pune din nou pe foc se potriveste de gust, se amesteca cu parmezan si se serveste fierbinte cu crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de napi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|