Supa crema de ridichi albe

Postat de sisterskitchen in Supe
5 Oct 2016 | 3611 vizualizari
Supa crema de ridichi albe

Asa cum va spuneam pe pagina noastra de Facebook, odata cu inceputul toamnei deschidem sezonul supelor. Nu conteaza ce fel de supa, important este sa ne incalzeasca in zilele ploioase si sa ne asigure necesarul de vitamine.  Si cum zilele trecute am avut noroc si am gasit in piata  ridichi albe, ne-am gandit sa le transformam intr-o supa crema. Am mai adaugat cateva legume si am servit cu fasii de pui copt, ramas de la cina.  Daca nu-i adaugati nici smantana si nici unt, este ideala pentru zilele in care se tine post

Ingrediente

  • 2 ridichi albe
  • 1 cartof
  • jumate de zucchinni
  • 1 tija apio
  • 1 bucatica de praz
  • sare,
  • piper,
  • ulei de masline extravirgin
  • 1,5 l supa de legume
  • smantana (depinde daca tineti post)
  • 1 varf de cutit de unt – optional

Mod de preparare

1.  Legumele se spala, se curata si se taie in cubulete sau rondele.

2. Noi am optat pentru a fierbe direct toate legumele, dar daca vreti puteti incepe prin a cali o ceapa, prazul si tija de telina, dupa care se pun toate ingredientele  la fiert intr-un litru si jumatate de supa de legume.

3.  Cand legumele au fiert, scurgem supa (dar o pastram) si le pasam cu un blender, adaugand supa in care au fiert, pana obtinem consistenta dorita. Potrivim de sare si piper si adaugam untul. Se serveste cu crutoane  si in cazul nostru cu fasii de pui ramase de la cina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ridichi albe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Postat de oanapl

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele...

Citeste continuarea

Supa crema de legume cu linte rosie

Postat de Dya

Supa crema de legume cu linte rosie

Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2016, 14:32
la 05.10.2016, 15:42
Bine ai revenit din ridichi nu ma gandeam la supa crema
la 05.10.2016, 20:04
chiar nu stiam ca se face supa de ridichi
la 06.10.2016, 15:47
la 06.10.2016, 21:33
Interesant!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking