Supa crema de rosii cu galuste de gris

Postat de adasev12 in Supe
29 Mar 2013 | 4976 vizualizari
Supa crema de rosii cu galuste de gris

f usoara si in acest fel am reusit sa-l fac pe Alex sa pape toate legumele din supa....

Ingrediente

  • 2 l supa de carne , merge si apa
  • 3 morcovi
  • un radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • jumatate radacina de telina
  • 1 mana de orez
  • 1 cutie de rosii in conserva, de 400 g
  • patrunjel verde
  • sare, piper, 2 frunze de dafin
  • o lingurita busuioc uscat
  • 1 ou
  • gris cat e necesar

Mod de preparare

Punem supa de carne pe foc (eu am folosit supa de carne, fiindca aveam ramasa, dar in mod normal se pune apa), curatam zarzavatul, punem ceapa taiata marunt, foile de dafin, telina si patrunjelul la fiert, saram dupa gust, lasam 15 minute apoi adaugam si morcovii. Dupa 10 minute punem rosiile, busuiocul si patrunjelul si mai lasam 10 minute, adaugam apoi o mana de orez si lasam pana fierbe. Punem piper dupa gust si mai dam un clocot, apoi luam de pe foc si lasam nitel la racit. Bagam apoi blenderul in cratita si blenduim totul pana se face crema.

Separat intr-o cratita incapatoare punem jumatate cu apa la fiert. Separam oul si batem albusul spuma tare cu un praf de sare, adaugam 2 lg de gris, apoi galbenusul si completam cu gris cat e necesar, pana obtinem o compozitie cremoasa, dar nu f tare, ca nu se mai fierb galustele. Cand apa da in clocot lasam focul mic si cu lg luam din compozitie si facem galuste. Le dam drumul usor in apa, fara sa le mai atingem, lasam sa fiarba la foc mic, pana cresc  frumos si se patrund. Eu am ales acest mod de a fierbe galustele si-mi place, fiindca nu se sfarama prin supa si aceasta ramane clara, adaug galustele la supa dupa ce acestea sunt fierte.

La servit, punem intai supa in farfurie, apoi adaugam galustele si presaram deasupra patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

Postat de mihaelar63

Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

Curatati si spalati legumele . Curatati buretii de impuritati si ii spalati intr-o sita pe care o scufundati de cateva ori intr-un vas cu apa mai mare .[ astfel buretii care sunt foarte...

Citeste continuarea

Supa de pui cu suc de rosii si taietei de casa

Postat de Dya

Supa de pui cu suc de rosii si taietei de casa

Carnea, spalata in prealabil, o punem la fiert. Adunam spuma formata. Curatam legumele, le spalam si le tocam in cuburi mici. Le adaugam peste carne si continuam fierberea pana ce sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2013, 10:23
la 29.03.2013, 11:52
Cred că are un gust deosebit. Bravo!
la 29.03.2013, 12:16
motanel....
parinte, este buna si dulce....multumesc de aprecieri
la 29.03.2013, 14:02
foarte buna
la 29.03.2013, 21:35

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking