Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
23 Sep 2020 | 4307 vizualizari
Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

Deși ne plac supele cremă și le prepar destul de des, supe cremă cu roșii am făcut mai rar, pentru că îmi era mai lesne să fac pur și simplu supă de roșii, cu tăiței, sau cu găluște de gris, sau de făină. Unele persoane cred că această supă cremă de roșii se face foarte repede, ceea ce nu-i chiar așa, pentru că o astfel de supă necesită nu doar roșii, ci și rădăcinoase, care consumă ceva timp (curățare, spălare, pasare...)  Dacă ar fi vorba doar de roșii, atunci ar fi vorba pur și simplu de suc de roșii... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă cremă de roșii, pe care am servit-o, ca de obicei, cu crutoane și mai ales cu parmezan, ceea ce i-a dat un gust foarte bun.

Ingrediente

  • 1 kg de roșii coapte
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 2 cartofi
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ceapă galbenă
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • parmezan
  • crutoane
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. 

Se spală roșiile, se crestează ușor la suprafață și se opăresc timp de 2-3 minute, după care se decojesc ușor.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până ce se înmoaie și devine transparentă, în ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Roșiile decojite se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-a călit ceapa. Se dă tigaia la foc mic, până ce se topesc roșiile și scade lichidul lăsat de ele.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaia, luată de pe foc și în care s-au călit roșiile.

Când rădăcinoasele sunt fierte, se scurg de zeamă (care se păstrează) și după ce se răcoresc, se dau prin blender, până ce devin pastă.

Se adaugă în blender roșiile călite cu ceapa și usturoiul. Se adaugă zeama de la fierberea rădăcinoaselor și se blenduiesc până ce devin o pastă omogenă, care se toarnă în oală și se pune la fiert, la foc mediu.

După un clocot se adaugă zahărul tos, iar apoi se condimentează supa cremă cu sare și piper, după gust. După încă un clocot, se ia oala de pe foc, se pune capacul și se servește după 10 minute ”de odihnă”, cu crutoane pregătite în prealabil, cu parmezan și cu un decor cu frunze proaspete de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de supa crema de legume, imbunatatita

Postat de Constelatialeu

Reteta de supa crema de legume, imbunatatita

Iata cum se prepara Reteta de supa crema de legume, imbunatatita Mi-am pregatit legumele- ceapa, morcov,cartof, ardei, le-am spalat, curatat si taiat in bucati mai mici, sa fiarba uniform....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2020, 06:41
imi place!
la 24.09.2020, 08:04
imi place si mie
la 24.09.2020, 09:08
Bună, bună!
la 24.09.2020, 10:43
Mă bucur, Claudia... Mulțumesc frumos!
la 24.09.2020, 10:43
Îmi pare bine, Ksenya! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking