Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.
Se spală roșiile, se crestează ușor la suprafață și se opăresc timp de 2-3 minute, după care se decojesc ușor.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până ce se înmoaie și devine transparentă, în ulei de floarea soarelui, la foc mic.
Roșiile decojite se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-a călit ceapa. Se dă tigaia la foc mic, până ce se topesc roșiile și scade lichidul lăsat de ele.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaia, luată de pe foc și în care s-au călit roșiile.
Când rădăcinoasele sunt fierte, se scurg de zeamă (care se păstrează) și după ce se răcoresc, se dau prin blender, până ce devin pastă.
Se adaugă în blender roșiile călite cu ceapa și usturoiul. Se adaugă zeama de la fierberea rădăcinoaselor și se blenduiesc până ce devin o pastă omogenă, care se toarnă în oală și se pune la fiert, la foc mediu.
După un clocot se adaugă zahărul tos, iar apoi se condimentează supa cremă cu sare și piper, după gust. După încă un clocot, se ia oala de pe foc, se pune capacul și se servește după 10 minute ”de odihnă”, cu crutoane pregătite în prealabil, cu parmezan și cu un decor cu frunze proaspete de busuioc.