Ingrediente
- 3 bucati sfecla rosie
- 3 frunze apio sau o bucatica de telina
- 1 morcov
- 2 catei usturoi
- 200 ml suc de portocale
- sare
- piper
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- 200 ml smantana/crema de soia
Mod de preparare
Curatam legumele si le spalam bine in apa rece .
Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt cu atat vor fierbe mai repede . Punem intr-o oala sfecla, apio, morcovul si usturoiul si peste ele apa cat sa le acopere si sa treaca putin peste ele.
Le punem la fiert si cand s-au inmuiat usor oprim focul .
Cu ajutorul unui blender le pisam pana obtinem o pasta fina .
Punem din nou pe foc , asezonam cu sare si piper . Punem pudra de ghimbir si sucul de portocale si lasam sa dea cateva clocote. La final adaugam smantana .
Serviti cu crutoane de paine si cu extra smantana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|