Supa crema de sfecla rosie cu portocale

Postat de andaoana in Supe
4 Mar 2016 | 4240 vizualizari
Supa crema de sfecla rosie cu portocale

Daca va place sfecla rosie cu siguranta o sa adorati aceasta supa . Are o culoare incredibila iar dulceata sfeclei se imbina de minute cu portocala usor acrisoara .  Tatal meu imi tot povestea de o supa de sfecla rosie pe care el o manca in Rusia pe vremea cand a fost ghid .Imi spune ca era foarte gustoasa , era foarte buna fierbinte servita cu crutoane de paine si smantana grasa . Intr-una din zile am vazut o lista de meniu e unui local din Oradea care serveste supe creme si era trecuta supa crema de sfecla rosie. De aici mi-a venit ideea de a incerca .    

Ingrediente

  • 3 bucati sfecla rosie
  • 3 frunze apio sau o bucatica de telina
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 200 ml suc de portocale
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 200 ml smantana/crema de soia

Mod de preparare

Curatam legumele si le spalam bine in apa rece .

Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt cu atat vor fierbe mai repede . Punem intr-o oala sfecla, apio, morcovul si usturoiul si peste ele apa cat sa le acopere si sa treaca putin peste ele.

Le punem la fiert si cand s-au inmuiat usor oprim focul .

Cu ajutorul unui blender le pisam pana obtinem o pasta fina .

Punem din nou pe foc , asezonam cu sare si piper . Punem pudra de ghimbir si sucul de portocale si lasam sa dea cateva clocote. La final adaugam smantana .

Serviti cu crutoane de paine si cu extra smantana . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Postat de oanapl

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele...

Citeste continuarea

Supa crema de urzici cu leurda

Postat de merisor67

Supa crema de urzici cu leurda

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2016, 14:30
interesant
la 04.03.2016, 14:33
ce fain arata
la 04.03.2016, 14:49
Ce culoare frumoasa are!
la 04.03.2016, 15:04
Foarte faina reteta! Ai niste retete tare bune si sanatoase, pe gustul meu gatesti!
la 04.03.2016, 15:05
multumesc fetelor

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking