Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari.
Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici.
De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și îl tocăm în cuburi mari.
Curățăm usturoiul, râșnim piperul și mărunțim cimbrișorul.
Când toate ingredientele sunt pregătite, le punem într-un vas, pe foc și adăugăm apă cât să fie bine acoperite.
Nu punem apă prea multă, pentru a nu diminua gustul legumelor și pentru a nu fi nevoiți să aruncăm din ea după fierbere.
Adăugăm și sare și lăsăm legumele să fiarbă până se pătrund bine, să le putem pasa ca pentru piure.
Trecem usturoiul prin presă și îl adăugăm peste legume.
Adăugăm și cimbrișorul, piperul și uleiul și mai lăsăm legumele să fiarbă 6-7 minute.
Trecem, apoi, totul prin blender, obținând o supă cremă fină, pe care o mai asezonăm, dacă mai este cazul, cu sare și cimbrișor.
Opțional, se poate adăuga și smântână. Eu am preferat-o fără, pentru că mi-a plăcut mult gustul obținut.
Am servit-o cu roșii deshidratate, tăiate în cuburi mici și pâinicile de care am amintit mai sus M-am inspirat pentru această supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz de la Adi Hădean, căruia îi mulțumesc pe această cale.