Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
22 Dec 2020 | 2558 vizualizari
Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

O supă fină franțuzită, de fapt am creat o combinație între 3 feluri de brânză cremă (de conopidă, de cartofi și de ceapă :D ) E un starter pentru "retete festive de iarna" 2020-2021 ;) 

Ingrediente

  • Conopidă 1 bucată medie cca. 500 g,
  • Cartofi mov Blue Congo cca. 5 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă rece cca. 750 ml,
  • Brânză Brie cca. 200 g.

Mod de preparare

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, împreună cu brânza tăiată bucățele, până ce se obține textura potrivită gustului vostru.

Se servește împreună cu crutoane de casă sau simplă cu ulei de măsline și bucățele  de parmesan.

Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;) blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la gătit în vasul blender-ului minunat.

Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Am devorat-o asezonată cu puțin ulei de măsline și bucățele de parmesan.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Postat de mihaelar63

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...

Citeste continuarea

Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Postat de mihaelar63

Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2020, 19:31
Ai bagat tu movul ala acolo...imi lasi niste branza sa mananc si eu...
la 22.12.2020, 19:59
la 22.12.2020, 20:15
Cleme, păi îl poți înlocui cu alb sau roșu acuma depinde de ce parte ești! )
la 22.12.2020, 20:18
Sunt de partea mea..
la 22.12.2020, 20:23

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking