Ingrediente
- 30 g unt
- 1 praz (partea alba)
- 2 linguri de faina
- 1 l de fond de pui/vitel de casa (sau 1l de apa si 1 cub Knorr de pasare)
- 500 g conopida
- 2 linguri smantana
- verdeata tocata
- sare, piper
Mod de preparare
Se curata, se spală și se taie marunt prazul .Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt prazul. Adaugam faina si amestecam bine sa nu prinda culoare. Varsam apa fiarta si adaugam cubul de pui. Adaugam buchetele de conopida. Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.
Intre timp se fierb în apă sărată , vârfurile de conopidă- 5 minute. Verificam si daca sunt fierte le spalam in apa rece si le punem la scurs.
Cand conopida este fiarta, mixam totul bine. Se poate trece printr-o sita dacă este necesar. Se pune crema obtinuta pe foc, adaugam smantana si verificam de sare si piper.Crema este gata, serviti fierbine si decorati cu vârfurile de conopidă si un pic de verdeata tocata.
O reteta simpla si delicioasa pe care v-o recomand cu caldura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema Du Barry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|