Supa crema Du Barry

Postat de ctlina in Supe
5 Mar 2016 | 4674 vizualizari
Supa crema Du Barry

Va propun o reteta delicioasa de supa crema de conopida . Este o reteta clasica a bucatariei franceze. Regelui  Louis XV ii placea foarte mult conopida in sos. Cum se obisnuia la acea epoca, a denumit acest fel de mancare dupa numele favoritei lui contesa Du Barry. Mai multe retete cu conopida sunt denumite astfel « à la Du Barry » .   Aveti aici reteta oficiala livrata de un curs gratuit de bucatarie organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course). 6 saptamani de curs : 1 - legumele, 2 - oua, sosuri, 3 - carnea, 4 - pestele, 5- patiserie Fiecare saptamana trebuie trecut un test si realizata o reteta.  Ultima saptamana un test global de 50 intrebari. Cei care vor reusi vor obtine o atestare. Va prezint reteta care trebuia realizata dupa prima saptamana de curs.

Ingrediente

  • 30 g unt
  • 1 praz (partea alba)
  • 2 linguri de faina
  • 1 l de fond de pui/vitel de casa (sau 1l de apa si 1 cub Knorr de pasare)
  • 500 g conopida
  • 2 linguri smantana
  • verdeata tocata
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata, se spală și se taie marunt prazul .Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt prazul. Adaugam faina si amestecam bine sa nu prinda culoare. Varsam apa fiarta si adaugam cubul de pui. Adaugam buchetele de conopida. Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.

Intre timp se fierb în apă sărată , vârfurile de conopidă- 5 minute. Verificam si daca sunt fierte le spalam in apa rece si le punem la scurs.

Cand conopida este fiarta, mixam totul bine. Se poate trece printr-o sita dacă este necesar.  Se pune crema obtinuta pe foc, adaugam smantana si verificam de sare si piper.Crema este gata, serviti fierbine si decorati cu vârfurile de conopidă si un pic de verdeata tocata.

O reteta simpla si delicioasa pe care v-o recomand cu caldura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema Du Barry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de la 1913 actualizata

Postat de Constelatialeu

Supa de la 1913 actualizata

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...

Citeste continuarea

Supa de dovleac (bostan)

Postat de Dya

Supa de dovleac (bostan)

Se taie dovleacul (bostanul) in cuburi potrivite, se adauga cubul de unt si se seteaza din MENU programul FRY. Intre timp tocam restul legumelor si le adaugam rand pe rand:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2016, 12:37
la 05.03.2016, 12:38
Multumim pentru reteta si informatii !!!
la 05.03.2016, 12:39
vin la masa
la 05.03.2016, 12:45
cu placere Miha, multumesc si eu la toti
la 05.03.2016, 15:14

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking