Ingrediente
- 500 g cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ardei gras verde
- 250 ml supă de carne
- 2-3 crenguţe de pătrunjel şi busuioc verde
- sare, piper după gust
- 100 ml smântână
- 3 felii de pâine
- 6 felii slăninuţă afumată(bacon de casă)
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Curăţăm cartofii, îi spălăm apoi îi tăiem cubuleţe. La fel procedăm şi cu legumele. Într-o cratiţă punem legumele cu apă şi sare la fiert.
Cele trei felii de pâine le tăiem cubuleţe apoi le aranjăm într-o tavă şi le introducem în cuptor, pentru ca sa obţinem crutoane.
După ce au fiert legumele, le blendăm împreună cu verdeaţă sare şi piper după gust şi adăugăm supa de carne astfel încât să obţinem o supă cremă potrivită ca şi consistenţă. Dacă este nevoie pentru a obţine o supă mai fină, o trecem printr-o strecurătoare.
Scoatem crutoanele din cuptor.
Prăjim slăninuţa afumată în ulei încins.
Într-un bol punem supa, ornăm cu o lingură de smântână, câteva crutoane, o bucată slăninuţă şi busuioc. Se păstrează în frigider.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|