Supa cu broccolini

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
27 Apr 2018 | 2920 vizualizari
Supa  cu  broccolini

 Interesant acest broccolini. A aparut in standurile de legume si in magazinele noastre. Eu am avut acum cativa ani in gradina, obtinut din seminte ce le-am primit de la o verisoara ce avea fata in SUA. Sincer am crezut ca nu stiu eu ingriji broccoli si mi-au iesit rau. Al doilea an le-am prins gustul si le-am folosit in mod frecvent. Cateva informatii gasiti si aici : https://en.wikipedia.org/wiki/Broccolini. Este un hibrid natural, fara a fi modificat genetic intre broccoli si gai lan [ o ruda chinezeasca :D ]. Demn de retinut este beneficiul nutritional ce-l aduce 26 calorii, continutul de vit C (73%) si vit A.        Eu am preparat o supa de carne pe baza de oase de vitel cu carne si legume. Jumatate din zeama si legume am folosit la supa de broccolini. Cealata jumatate am preparat a doua zi supa cu galuste de gris.

Ingrediente

  • 1.5 kg oase vitel cu carne
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 radacini patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 felie telina
  • 1 usturoi verde
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 500 gr broccolini
  • 200 gr iaurt grecesc
  • zeama lamie optional
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa.
  2. Curatati si spalati legumele.
  3. Se pune oasele si legumele intregi la fiert in 3l apa cu sare [mai putin broccolini ].
  4. Adaugati boabele de piper si foaia de dafin.
  5. Eu am folosit pentru fierbere oala sub presiune.
  6. Prefer folosirea oalei sub presiune pentru ca gatesc rapid si zeama ramane foarte limpede.
  7. Respectand instructiunile specifice pentru siguranta se desface oala sub presiune.
  8. Se strecoara zeama.
  9. Obisnuim ca sa servim carnea de pe oase cat este calda insortita de legume fierte. Asta ca un aperitiv!
  10. Pentru urmatoarea etapa am folosit jumatate din zeama si jumatate din legume. Cealalta jumatate am preparat cu galuste de gris a doua zi.
  11. Am  taiat cuburi legumele si le-am adaugat in zeama fierbinte.
  12. Am spalat broccolini si am taiat marunt rondele tijel crude, lasand netaiata mica inflorescenta.
  13.  A trebuit sa dea doar un clocot pentru ca aceasta leguma este foarte cruda.
  14. Am tras oala de pe foc si am gustat. Sarati daca mai este nevoie si piparati dupa gust.
  15. La servire am adaugat iaurt grecesc care este de calitate, acrisor si se omogenizeaza bine in supa.
  16. Pentru  gust si aspect, am taiat cateva frunzulite de usturoi verde.
  17.  Cine doreste mai acrisor, poate drege supa cu zeama de lamaie proaspata.

            Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu broccolini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de licurici_lra

Ciorba radauteana

Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...

Citeste continuarea

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

Postat de panacris

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

Carnea de oaie se fierbe în apă, puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2018, 14:22
Mie îmi place broccoli, dar nu și soțului. Așa că atunci când gătesc, e doar pentru mine...
la 27.04.2018, 14:46
Conopida îmi place, dar brocoli, mai puțin!
la 27.04.2018, 14:48
la 27.04.2018, 15:12
Ce bine arata!
la 27.04.2018, 15:21
Colorata, vesela si sigur gustoasa!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking