Supa cu fructe de mare

Postat de mihaelar63 in Supe
24 Apr 2017 | 12004 vizualizari
Supa cu fructe de mare

  Toti ai casei savuram pestele si fructele de mare. Chiar nu este o problema daca prepar asa ceva. Aceasta supa cu fructe de mare a fost sorbita pana la ultima picatura. Pentru aceasta supa, m-am inspirat dintr-o reteta irlandeza pe care am adaptat-o gusturilor si disponibilitatilor mele.

Ingrediente

  • 500 gr mix cu fructe de mare congelate [ scoici, creveti, baby calama, surimi ]
  • 200 gr fasole verde frantuzeasca -congelata
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ceapa galbena
  • 1 tija telina verde Apio
  • 2 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 lamaie, zeama - optional
  • 1 borcan rosii cherry conservate cu ardei iute si busuioc [ productie proprie ]
  • 1 cescuta smantana grasa 20%
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare de Himalaya cu fulgi de chilli
  • ardei iute -optional

Mod de preparare

  1. Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze.
  2. Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei.
  3. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline.
  4. Imediat se aduga telina feliata, morcovul taiat cubulete si se soteaza impreuna, timp de 10 minute.
  5. Adaugati 2 l apa. Sarati. Adaugati si cartofii taiati cuburi  Acestia vor da consistenta supei.
  6. Fierbeti 10 minute pana cand morcovul incepe sa se patrunda.
  7. Adaugati fasolea verde, fructele de mare si rosiile din borcan.
  8. Dati intensitatea fierberii la minimum, toate cele de mai sus sunt prefierte si au nevoie doar de cateva minute sa se gateasca [ consultati indicatiile de pe ambalaj].
  9. Se adauga vinul si smantana diluata cu zeama fierbinte.
  10. Serviti supa cu patrunjel verde.
  11. Gustati si sarati/ condimentati daca mai este nevoie.
  12. Cine doreste, poate acri cu zeama de lamaie.

                            Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...

Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare

Postat de oanapl

Paella cu fructe de mare

Într-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 23:46
buna buna
la 24.04.2017, 23:49
Gustoasa ciorbica!
la 24.04.2017, 23:50
La asta zic pas .....nici cu ceara sa ma pisti si nu gust, ca am pitici sariti....
la 24.04.2017, 23:56
Cleme , trebuia sa scriu o anti-dedicatie . Stiam ca nu-i pentru tine
la 24.04.2017, 23:58
Mie imi dai o fasole cu ciolan , dina ia nu refuz....

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking