Ingrediente
- 500 gr mix cu fructe de mare congelate [ scoici, creveti, baby calama, surimi ]
- 200 gr fasole verde frantuzeasca -congelata
- 100 ml vin alb sec
- 50 ml ulei masline
- 1 ceapa galbena
- 1 tija telina verde Apio
- 2 catei usturoi
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 lamaie, zeama - optional
- 1 borcan rosii cherry conservate cu ardei iute si busuioc [ productie proprie ]
- 1 cescuta smantana grasa 20%
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare de Himalaya cu fulgi de chilli
- ardei iute -optional
Mod de preparare
- Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze.
- Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei.
- Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline.
- Imediat se aduga telina feliata, morcovul taiat cubulete si se soteaza impreuna, timp de 10 minute.
- Adaugati 2 l apa. Sarati. Adaugati si cartofii taiati cuburi Acestia vor da consistenta supei.
- Fierbeti 10 minute pana cand morcovul incepe sa se patrunda.
- Adaugati fasolea verde, fructele de mare si rosiile din borcan.
- Dati intensitatea fierberii la minimum, toate cele de mai sus sunt prefierte si au nevoie doar de cateva minute sa se gateasca [ consultati indicatiile de pe ambalaj].
- Se adauga vinul si smantana diluata cu zeama fierbinte.
- Serviti supa cu patrunjel verde.
- Gustati si sarati/ condimentati daca mai este nevoie.
- Cine doreste, poate acri cu zeama de lamaie.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|