Ingrediente
- 8 gulioare mici
- 2 cepe verzi
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 3 linguri ulei
- 1 crenguta cimbru
- 1 pahar smantana -sau iaurt grecesc
- 1 ou
- 1 lingura faina alba
- 400 gr carne tocata de vitel
- piper brazilian [este mai putin iute]
- patrunjel verde tocat
- sare
Mod de preparare
- Morcovii si ceapa se curata si se taie rondele. Cartoii se curata si se taie cubulete.
- Caliti usor legumele in ulei si adaugati 1l apa .
- Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde tocat.
- Gulioarele se spala se curata usor de coaja si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Gulioarele se pudreaza in interior cu faina alba si se umplu cu compozitia de carne.
- Daca va mai ramne compozitie de carne tocata, formati mici perisoare ce le fierbeti alaturi de gulii.
- Daca coaja gulioarelor este frageda, nu se curata deloc.
- Miezul de la gulie se toaca marunt si se adauga in supa impreuna cu tulpina de cimbru.
- Cand incepe fierberea puneti gulioarele la fiert cu umputura in sus.
- Fierberea se face la foc domol ca umplutura sa nu iasa din gulii.
- Tot acum se pun la fiert si cubuletele de cartofi.
- La sfarsitul fierberii mai adaugati apa ca sa aveti cantitatea dorita de zeama.
- Amestecati smantana cu putina zeama calda si apoi o incorporati in supa [ astfel nu se vor face cocoloase ]
- Gustati si sarati/condimentati daca mai este nevoie.
- Dati prospetime supei cu patrunjel verde tocat.
Pofta mare,copii !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu gulioare umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|