Ingrediente
- 8 gulioare
- 500 gr carne tocata amestec vita+porc
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 linguri mari orez
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 lingura faina alba
- 1/2 lingurita pasta iute ardei
- sare
- piper alb
- 200 ml smantana 50 ml ulei
- marar verde
- cimbru verde
- codite de ceapa
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele .
O ceapa taiata marunt si morcovul rondele se calesc usor in ulei, intr-o oala si se adauga 3 l apa si putina sare .
O ceapa taiata marunt se caleste in tigaie cu orezul pana devine sticloasa. Se trage tigaia de pe foc si se amesteca cu carnea, sare, piper, pasta ardei, codite de ceapa verzi si ou.
Guliile curatate se scobesc cu ajutorul unei lingurite si se umplu cu compozitia din carne. Presarati putina faina pe deasupra guliilor umplute .
Puneti guliile umplute in oala ce clocoteste si dati focul la jumatate .
Daca a mai ramas compozitie de carne formati mici perisoare pe care le puneti la fiert .
Fierbeti supa 30 minute la foc potrivit (daca clocoteste prea tare este risc de a se "goli" guliile.
Dregeti supa cu smantana diluata cu zeama calda si serviti cu marar si cimbru verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|