Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)

Postat de mihaelar63 in Supe
13 Noi 2013 | 9040 vizualizari
Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)

Avantajul de a trai intr-un orasel este ca mergand la piata poti sa cumperi legume proaspete de la mici producatori agricoli . Cand am vazut gulioarele fragede pe taraba la nenea din Mihai Viteazul mi-am zis ca e vremea ca acestea sa se umple si sa aterizeze intr-o supa . Bineinteles cu smantana ca asa ii sta bine unei supe din Ardeal . Am invatat sa prepar aceasta supa de la mama mea , si cum nu mai o facusem demult timp , pentru conformitate am sunat-o pe matusa . M-am bucurat sa constat ca modul de preparare era identic .

Ingrediente

  • 8 gulioare
  • 500 gr carne tocata amestec vita+porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri mari orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura faina alba
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • piper alb
  • 200 ml smantana 50 ml ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • codite de ceapa

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele .

O ceapa taiata marunt si morcovul rondele se calesc usor in ulei, intr-o oala si se adauga 3 l apa si putina sare .

O ceapa taiata marunt se caleste  in tigaie cu orezul pana devine sticloasa. Se trage tigaia  de pe foc si se amesteca cu carnea, sare, piper, pasta ardei, codite de ceapa verzi si ou.

Guliile curatate se scobesc cu ajutorul unei lingurite si se umplu cu compozitia din carne. Presarati putina faina pe deasupra guliilor umplute .

Puneti guliile umplute in oala ce clocoteste si dati focul la jumatate .

Daca a mai ramas compozitie de carne formati mici perisoare pe care le puneti la fiert .

Fierbeti supa 30 minute la foc potrivit (daca clocoteste prea tare este risc de a se "goli" guliile.

Dregeti supa cu smantana diluata cu zeama calda si serviti cu marar si cimbru verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World)

Iata cum se prepara Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World) Am pus pieptul de pui spalat in prealabil in 3 litri apa rece, am adaugat cateii de...

Citeste continuarea

Supa crema de cartofi

Postat de AlexTeacher

Supa crema de cartofi

Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare. Odata fierte, scoate oregano, scurge 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2013, 05:42
Foarte buna. Eu ador supa de guioare umplute.
la 13.11.2013, 06:17
trebuie sa fie tare buna! N-am mancat niciodata dar arata tare bine ciorba ta...
la 13.11.2013, 08:02
buna buna
la 13.11.2013, 08:41
mmm... foarte gustoasa
la 13.11.2013, 08:47
vai ce bune sunt gulioarele umplute ce pofta mi-ai facut

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking