Supa cu inele de calamari

Postat de mihaelar63 in Supe
25 Apr 2016 | 5432 vizualizari
Supa cu inele de calamari

  Reteta aceasta de supa s-a conturat ,, din mers '' . Initial am avut doua capete de salau , dar mi-a parut prea saracacioasa o supa pentru o zi de Florii . Asa ca am scos de la sertarel inele de calamar si din frigider  un borcanel de vongole decorticate in saramura . Atat va spun : o bunatate !!!

Ingrediente

  • 2 capete de salau
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi
  • 2 cartofi noi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina
  • 1 ardei gras mare[ rosu+galben ]
  • 1 lingurita rasa de Pasta ardei iute de casa
  • 500 gr inele calamari [ congelate ]
  • 150 gr vongole decorticate [ din saramura ]
  • 8 rosii cherry
  • 1 pahar vin
  • 1 lingurita rasa cimbrisor uscat
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • zeama lamaie -optional
  • smantana - optional

Mod de preparare

  1. Capetele de peste se pun la fiert in 2 l apa impreuna cu calamarii si foile de dafin . Se fierb 15 minute . Nu sarati -calamarii se vor intari prea mult .
  2. Scurgeti zeama cu ajutoru unei site . Pastrati zeama . Alegeti bucatile de carne de pe capul pestilor .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Spalati verdeata si o tocati .
  5. Taiati rondele ceapa si usturoiul ,partile albe .
  6. Maruntiti ardeii , morcovul ,telina si patrunjelul radacina .
  7. Sotati in ulei legumele taiate impreuna cu partea alba de la ceapa si usturoi .
  8. Adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele si calamarii .
  9. Puneti si cartofii taiati bucati mai mici.Sarati .
  10. Condimentati cu pasta iute de ardei si adugati cimbrisorul uscat .
  11. Se fierbe supa 15 minute si se incearca daca sunt fierti morcovii .
  12. Cand toate legumele sunt fierte se aduga paharul de vin si rosiile cherry tocate . Tocati tulpinile de busuioc ,partea verde de la ceapa ,usturoi si le puneti la fiert .
  13. Adugati la supa inelele de calamar,vongolele si bucatile de carne de peste .
  14. Scurgeti saramura de pe scoici si le clatiti cu multa apa rece .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16. Cine doreste mai acru poate acri cu zeama de lamaie .
  17. Asezonati cu patrunjel tocat si cu busuioc verde .
  18.          Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu inele de calamari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de fructe de mare

Postat de Sylvia

Supa de fructe de mare

Se toaca legumele marunt si se calesc pret de un minut in uleiul de masline. Se adauga apoi apa si fondul de peste, sare, piper proaspat maruntite si inelele de calamar. Dupa zece minute se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2016, 17:54
N-are cum sa nu-mi placa
la 25.04.2016, 17:54
buna buna
la 25.04.2016, 17:58
la 25.04.2016, 18:00
Ina esti invitata mea
la 25.04.2016, 18:01

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking