Ingrediente
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Roșii de grădină 6 bucăți,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Amestec de legume de vară congelate cca. 600 g (praz, morcov, patrunjel, fasole verde) cca. 500 g
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper ½ linguriță,
- Amestec de ierburi și boia de la Delikat ½ plic,
- Paste făinoase din grâu dur Cavatelli cca 300 g.
Mod de preparare
Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. După cele 10 de minute se adaugă legumele de vară, se mai completează cu apă, se asezonează cu amestecul de ierburi și mirodenii cu boia de la Delikat, lasându-se la fiert cca. 20 minute la foc mic, semiacoperit.
Între timp roșiile se crestează, și se pun pentru cca. 5 minute la fiert în apă sărată, clocotită. Apoi se scot în apă rece, se cojesc se mărunțesc și se adaugă la supă de legume, lăsîndu-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu neacoperit împreună cu pastele Cavatelli.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume de vara si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|