Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Postat de mihaelar63 in Supe
29 Ian 2018 | 3321 vizualizari
Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Am incercat sa  prepar o supa in care sa se imbine armonios elementele mai consistente cu cele mai light. Se pare ca mi-a iesit cu succes!!!

Ingrediente

  • 1 tulpina praz
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 2 l zeama limpede de pui
  • 4 carnaciori Radic [ crud-uscati ]
  • 6 linguri linte rosie cu mirodenii [ foi dafin , rozmarin , cimbru ]
  • 500 gr legume verzi-mazare, fasole verde , varza de Bruxelles [congelate ]
  • 1pahar iaurt grecesc
  • zeama lamie -optional
  • ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien.
  2. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete.
  3. Carnaciorii se taie rondele.
  4. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.
  5. Turnati deasupra zeama de carne de pui. Sarati.
  6. Adaugati la fiert morcovul.
  7. Dupa 15 minute se pun carmnaciorii, legumele verzi si lintea.
  8. Lasati sa mai dea un clocot timp de 15 minute si probati daca ingredientele s-au patruns.
  9. Gustati si sarati/ piperati daca mai este nevoie.
  10. La servire adaugati verdeata pe deasupra.
  11. Noi am adugat iaurtul direct in farfurie.
  12. Daca va este pe plac, acriti suplimentar cu zeama de lamaie.
  13. Noi am avut langa si painici preparate in cuptor, in casa.

                          Pofta buna !!!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume verzi, linte si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de spanac cu cartofi

Postat de katty

Supa de spanac cu cartofi

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu spanac

Postat de katty

Supa crema de mazare cu spanac

  Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2018, 23:21
Ce lingura rujata.....
la 29.01.2018, 23:26
la 29.01.2018, 23:32
Tare bună! Mi-ar plăcea să gust puțin acum, mai ales că trebuie să țin regim...
la 29.01.2018, 23:37
Buna, imi place!
la 30.01.2018, 00:01
Cleme , zau ca asa ) Nu stiu cine si-a irosit rujul pe ea

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking