Ingrediente
- 1 tulpina praz
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- 2 l zeama limpede de pui
- 4 carnaciori Radic [ crud-uscati ]
- 6 linguri linte rosie cu mirodenii [ foi dafin , rozmarin , cimbru ]
- 500 gr legume verzi-mazare, fasole verde , varza de Bruxelles [congelate ]
- 1pahar iaurt grecesc
- zeama lamie -optional
- ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare
- Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien.
- Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete.
- Carnaciorii se taie rondele.
- Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.
- Turnati deasupra zeama de carne de pui. Sarati.
- Adaugati la fiert morcovul.
- Dupa 15 minute se pun carmnaciorii, legumele verzi si lintea.
- Lasati sa mai dea un clocot timp de 15 minute si probati daca ingredientele s-au patruns.
- Gustati si sarati/ piperati daca mai este nevoie.
- La servire adaugati verdeata pe deasupra.
- Noi am adugat iaurtul direct in farfurie.
- Daca va este pe plac, acriti suplimentar cu zeama de lamaie.
- Noi am avut langa si painici preparate in cuptor, in casa.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume verzi, linte si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|