Ingrediente
- 1kg carne vitel + 1 bucata os
- 3 morcovi
- 2 patrunjei (radacina)
- 1 telina (radacina)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- ½ ardei gras
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 legatura patrunjel frunze
- Sare
Mod de preparare
Spalam carnea si osul in mai multe ape. Curatam zarzavaturile si le spalam. Punem atat carnea cat si zarzavaturile, intr-o oala, adaugam apa cat sa le acopere cam cu o palma buna, adaugam piperul, putina sare si lasam sa fiarba. Dupa primele clocote, adunam cu o lingura, spuma de deasupra si lasam sa fiarba la foc moderat pana carnea este moale. Scoatem zarzavatul, osul si carnea intr-un bol, strecuram supa, o punem dinnou la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam taiteii si lasam sa fiarba 5’, sub capac, la foc mic. Oprim focul, adaugam patrunjel tocat, lasam 2-3’ cu capacul pus, sa se patrunda aromele, dupa care putem servi supa.
Carnea fiarta din supa, o servim cu sos de marar si cartofi fierti, la fel doi( imediat puplic reteta ).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taitei pe carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|