Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe
18 Feb 2015 | 3622 vizualizari
Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana

Cu gandul la dieta sanatoasa ,sertarul de jos este plin de tot felul de seminte , fulgi si cerale . Le-am gasit o intrebuintare,, utila '' adaugandu-le la supe/ ciorbe :D

Ingrediente

  • 500 gr varza de Bruxelles [ congelata ]
  • 1 os de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina verde
  • 1 bucata praz [ 10 cm ]
  • 2 linguri ulei
  • 3 l apa
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper negru
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 5 lnguri de mei
  • 2 linguri otet mere- optional
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata .

Curatati si spalati legumele .

Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei .

Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa sa fiarba 15 minute .

Adugati verzisoarele taiate in jumatati [ sau sferturi], meiul si maghiranul uscat . Mai fierbeti impreuna 10 minute .

Gustati si dregeti gustul cu smantana si  sare daca este nevoie .

Eu am simtit nevoia ca supa sa fie mai acrisoara si am pus putin otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de legume cu linte rosie

Postat de Dya

Supa crema de legume cu linte rosie

Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se...

Citeste continuarea

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Postat de mihaelar63

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2015, 15:28
Haideti la supa calda !!!
la 18.02.2015, 15:32
imi plac mult supele si ciorbele tale
la 18.02.2015, 15:32
sigur este tare gustoasa
la 18.02.2015, 15:38
iar ai facut ciorbita buna
la 18.02.2015, 15:39
Interesanta supica!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking