Ingrediente
- 500 gr varza de Bruxelles [ congelata ]
- 1 os de vitel
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 tija telina verde
- 1 bucata praz [ 10 cm ]
- 2 linguri ulei
- 3 l apa
- sare
- 2 foi dafin
- 1 lingurita rasa boabe piper negru
- 1/2 lingurita maghiran uscat
- 5 lnguri de mei
- 2 linguri otet mere- optional
- 200 ml smantana
Mod de preparare
Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata .
Curatati si spalati legumele .
Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei .
Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa sa fiarba 15 minute .
Adugati verzisoarele taiate in jumatati [ sau sferturi], meiul si maghiranul uscat . Mai fierbeti impreuna 10 minute .
Gustati si dregeti gustul cu smantana si sare daca este nevoie .
Eu am simtit nevoia ca supa sa fie mai acrisoara si am pus putin otet de mere .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|