Supa de cartofi, cu taitei

Postat de RODIMUR in Supe
11 Aug 2019 | 1246 vizualizari
Supa de cartofi, cu taitei

Am făcut zilele trecute o supă ușoară și tare bună, cu ce ingrediente aveam în casă, pentru că soțului meu, dacă nu-i dai supă/ciorbă/borș este ca și cum n-ar mânca nimic. Dacă n-ar fi tăițeii cu ouă, adăugați pentru îmbunătățirea gustului și pentru o mai mare consistență, ar fi chiar de post. De obicei, în supe fierb ceapa întreagă (și usturoiul) și la sfârșit le recuperez și le arunc. Acum, inițial aș fi vrut să o fac chiar dietetică, fără să prăjesc ceapa, dar atunci chiar ar fi fost o supă ca de spital... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 4-6 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 grame de tăiței cu ou

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul se spală, se taie și se călesc (mai întâi ceapa și apoi se adaugă și usturoiul) în ulei suficient și la foc mic, numai până se înmoaie.

Se spală roșia, se curăță de coajă și de semințe, se taie cubulețe și se călește la foc mic, în tigaie, cu celelalte legume.

Cât timp legumele stau la călit, la foc mic, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în supă, unde rădăcinoasele sunt aproape fierte.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

După două-trei clocote, se adaugă în oală legumele călite, se mai completează cu apă caldă și se mai lasă oala cu supă la fiert, la foc mediu, încă un clocot.

Între timp, se fierb tăițeii, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare, se clătesc, se scurg și se adaugă în supă.

După două-trei minute se condimentează supa, după gust, cu sare și piper, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi, cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Supa din rasol de vita, cu taitei de casa

Postat de RODIMUR

Supa din rasol de vita, cu taitei de casa

Se curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe...

Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei de casa la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de miha

Supa de pui cu taitei de casa la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In vasul aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l   se aseaza carnea si legumele intregi sau bucati potrivite, dupa caz. Turnam apa rece, cat sa fie toate bine acoperite cu apa....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.08.2019, 20:33
Mno, dacă tăițeii și cartofii s-au împrietenit în oala ta aș proba și eu

la 11.08.2019, 21:21
Este o supa tare faina pentru aceste zile calduroase!
la 11.08.2019, 21:41
Da, Cristina s-au împrietenit și supa este tare gustoasă...!
la 11.08.2019, 21:41
Așa este, Rocsi... Mulțumesc frumos, pentru apreciere!
la 11.08.2019, 21:52
foarte buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking