Supa de cartofi, cu taitei

Postat de RODIMUR in Supe
11 Aug 2019 | 7967 vizualizari
Supa de cartofi, cu taitei

Am făcut zilele trecute o supă ușoară și tare bună, cu ce ingrediente aveam în casă, pentru că soțului meu, dacă nu-i dai supă/ciorbă/borș este ca și cum n-ar mânca nimic. Dacă n-ar fi tăițeii cu ouă, adăugați pentru îmbunătățirea gustului și pentru o mai mare consistență, ar fi chiar de post. De obicei, în supe fierb ceapa întreagă (și usturoiul) și la sfârșit le recuperez și le arunc. Acum, inițial aș fi vrut să o fac chiar dietetică, fără să prăjesc ceapa, dar atunci chiar ar fi fost o supă ca de spital... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 4-6 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 grame de tăiței cu ou

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul se spală, se taie și se călesc (mai întâi ceapa și apoi se adaugă și usturoiul) în ulei suficient și la foc mic, numai până se înmoaie.

Se spală roșia, se curăță de coajă și de semințe, se taie cubulețe și se călește la foc mic, în tigaie, cu celelalte legume.

Cât timp legumele stau la călit, la foc mic, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în supă, unde rădăcinoasele sunt aproape fierte.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

După două-trei clocote, se adaugă în oală legumele călite, se mai completează cu apă caldă și se mai lasă oala cu supă la fiert, la foc mediu, încă un clocot.

Între timp, se fierb tăițeii, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare, se clătesc, se scurg și se adaugă în supă.

După două-trei minute se condimentează supa, după gust, cu sare și piper, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi, cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World. Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata....

Citeste continuarea

Supa casei

Postat de mihaelar63

Supa casei

Legumele se curata se spala si se lasa intregi. Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire. Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2019, 20:33
Mno, dacă tăițeii și cartofii s-au împrietenit în oala ta aș proba și eu

la 11.08.2019, 21:21
Este o supa tare faina pentru aceste zile calduroase!
la 11.08.2019, 21:41
Da, Cristina s-au împrietenit și supa este tare gustoasă...!
la 11.08.2019, 21:41
Așa este, Rocsi... Mulțumesc frumos, pentru apreciere!
la 11.08.2019, 21:52
foarte buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking