Ingrediente
- 700 grame cartofi
- 70 g unt
- 1 ceapa tocata
- 1 radacina patrunjel tocat cubulete
- 1 morcov tocat cubulete
- 3 litri supa de legume, pui sau apa
- 250 ml smantana grasa sau smantana vegetala in perioada postului
- 2 galbenusuri
- piper alb dupa gust
- Un varf cutit nucsoara
- 1 lingura tarhon tocat
- sare dupa gust
Mod de preparare
Ceapa o sotam in unt pana se rumeneste pe margini, adaugam morcovul si patrunjelul, sotam 5 minute, adaugam cartofii taiati rondele, iar ii sotam 2 minute. Stingem cu supa fierbinte si lasam la foc mic sa fiarba 15-20 min.
Intr-un alt vas, galbenusurile le desfacem cu smantana, adaugam cate un polonic de supa si subtiem treptat, apoi o incorporam in oala cu supa. Adaugam nucsoara, potrivim dupa gust, de sare si piper.
La sfarsit adaugam tarhonul, acoperim si lasam pentru 15 minute la odihnit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|