Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.
Între timp, se spală roșiile, se taie cubulețe și se lasă în așteptare.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Se curăță cartofii, se spală și se taie în sferturi, de-a lungul.
Se curăță cepele și usturoiul și se spală.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală: cartofii, cepele întregi și cățeii de usturoi.
După două-trei clocote se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă supa la fiert încă două clocote,
Între timp se pregătește compoziția pentru zdrențe: se mixează ouăle cu: sare, piper și o lingură încărcată de făină albă.
Se scot din supă cepele și cățeii de usturoi care au fiert și au dat gustul lor bun și apoi se toarnă în fir compoziția pentru zdrențele de ouă. Se adaugă două linguri de ulei de floarea soarelui, pentru ultimul clocot al supei.
Se mai lasă supa la fiert încă 2-3 minute, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat și se ia oala de pe foc. Se pune capacul pe oală și după 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.