Supa de legume, cu zdrente de oua

Postat de RODIMUR in Supe
18 Aug 2017 | 6802 vizualizari
Supa de legume, cu zdrente de oua

O supă simplă și ușoară, numai bună pentru zile călduroase, căreia i-am adăugat o oarecare consistență cu niște zdrențe de ouă, din care nu am mai făcut de mult timp. Și pentru ca zdrențele să fie mai consistente, am adăugat făină în compoziția lor... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de supă, de 4 litri.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 4 cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 2 roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • Pentru zdrențele de ouă
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de făină albă

Mod de preparare

Se curăță morcovii și pătrunjeii, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, cu apă suficientă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă, se taie mărunt și se înmoaie puțin în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă.

Roșiile se spală, se curăță de semințe, se taie mărunt și se pun la călit peste ceapă.

Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe, după care se pun la fiert în oala cu legume. Când toate legumele au fiert, se adaugă în oală ceapa și roșiile călite, cu tot cu ulei și se mai lasă supa la fiert.

Între timp, se sparg cele două ouă într-un castronel, se bat bine cu sare și cu cele două linguri de făină, iar când amestecul s-a omogenizat și este de consistența smântânii, se toarnă încet, în fir care se prelinge, cu lingura, în oala cu supă, care fierbe.

Se mai lasă supa pe foc încă un clocot-două, se condimentează cu sare și piper și apoi se oprește focul de la aragaz. Se presară verdeața și se acoperă oala cu un capac. După un sfert de oră, supa poate fi servită.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu zdrente de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de cartofi, cu zdrente de oua

Postat de RODIMUR

Supa de cartofi, cu zdrente de oua

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă....

Citeste continuarea

Supa crema de legume cu zdrente de ou

Postat de medioto59

Supa crema de legume cu zdrente de ou

Se curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare si putin ulei de masline.Apa trebuie sa acopere legumele. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2017, 18:50
Fix pe gustul meu
la 18.08.2017, 18:51
Îmi pare bine, Cris! Mulțumesc frumos!
la 18.08.2017, 19:05
N-am mai făcut de mult o supă cu zdrențe de ou, chiar mi-ai făcut poftă
la 18.08.2017, 19:07
Buna!
la 18.08.2017, 19:17
Gustoasa!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking