Ingrediente
- 4 cepe rosii
- 3 cepe mari
- 2 litri supa de vita/pui/legume
- 50 unt
- 3 linguri ulei de masline
- 6 catei usturoi
- sare, piper, salvie (uscata am avut eu)
- paine
- cascaval afumat ras/parmezan/chedar
Mod de preparare
P1. Se toaca ceapa
P2. Se pune supa de oase la fiert
P3. Intr-o oala non-aderenta se pune la calit ceapa cu uleiul de masline, untul, sare si piper. Se caleste acoperita cu capac pentru aproximativ 30 de minute. Se mesteca periodic pentru a nu se prinde. Se caleste pana cand devine fina si aromata. Cu cat se poate cali mai mult, cu atat va deveni mai gustoasa supa.
P4. Dupa cele 30 de minute se da capacul la o parte si se toarna cate un polonic din supa de vita, se pune usturoiul pisat si cateva frunze de salvie zdrobite. Se lasa la fiert inca 10 minute
P5. Se adauga si restul de supa de oase, se drege si se lasa la fiert pentru inca 15 minute.
P6. Asamblarea: se rade cascavalul, painea se taie in felii de 2 cm grosime si se prajeste la cuptor/prajitor. Supa se pune in castron, peste se pun crutoanele si cascavalul ras. Se da la cuptor pentru cateva minute. Daca supa este fierbinte, nu mai este necesar sa fie dat castronul la cuptor, deoarece cascavalul se va topi automat.
Pofta buna! Pentru mine aceasta reteta a fost peste asteptari
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|