Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica

Postat de Mokuska in Supe
26 Apr 2014 | 3834 vizualizari
Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica

Supa "transparenta", asa o numea Bunica mea :). Daca era putin tulbure, o numea ciorba:)).

Ingrediente

  • 1 gaina(de preferat de la tara cu grasime, sau puteti folosi grasime de pasare )
  • 3 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 1 gulie mica
  • o felie mare de telina
  • 1 ceapa
  • un catel de usturoi
  • o felie mare de ardei verde si rosu
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala carnea de gaina foarte bine, se lasa in apa rece. Se curata si zarzavatul, morcovul se cresteaza in 4 sau 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, dupa care se pun toate ingredientele de mai sus, in afara de SARE, la fiert in apa rece. Supa se fierbe la foc mic. Intre timp facem galustele, care se fierb in apa cu sare separat.

Inainte sa luam supa de pe foc punem sare dupa gust.

Stingem focul si turnam o cana cu apa rece sa se limpezeasca. Lasam supa sub capac fara sa miscam oala cca 20 minute, dupa care o strecuram cu grija prin sita, carnea si zarzavatul scoatem intr-un bol separat de supa.

Se serveste cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Postat de Doinavar

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si...

Citeste continuarea

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Postat de Bucataras

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Pune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2014, 17:00
buna
la 26.04.2014, 17:01
Simplă, dar sănătoasă, cu gust bun şi cu bun gust.
la 26.04.2014, 17:02
la 26.04.2014, 17:11
la 26.04.2014, 18:20
Ce clara ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking