Supa de gasca cu galusti

Postat de Oana in Supe
2 Feb 2010 | 14524 vizualizari
Supa de gasca cu galusti

O supa excelenta pentru zilele friguroase de iarna, mai ales daca vii de la o joaca in zapada, te unge pe suflet!

Ingrediente

  • cateva bucati de carne de gasca (am pus aripile, pipotica si ficatelul)
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • jumatate de telina
  • sare
  • patrunjel verde
  • Pentru galusti:
  • 2 oua
  • gris
  • sare

Mod de preparare

Carnea de gasca se spala si se da intr-un clocot, se arunca spuma, se spala carnea si se pune la fiert in 3 l de apa. Eu am fiert cam 2 ore...ficatelul nu l-am pus la fiert de la inceput.

Intre timp se curata legumele, se spala, morcovii se taie rondele subtiri si celelalte legume cubulete.

Se adauga sare in supa si cand carnea este fiarta se pun legumele si ficatelul. Se lasa sa fiarba si se pregatesc galustile. Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu sare si se adauga apoi peste albusuri, amestecand cu mixerul la viteza mica. Se adauga grisul in ploaie (nu am masurat niciodata cat...depinde si cat de mari sunt ouale). Compozitia trebuie sa fie cremoasa, moale, ca si aluatul de clatite, putin mai gros. O sa inceapa sa se desprinda usor de marginile castronului si atunci nu mai puneti gris.

Se da focul mic la supa si se pun galustile cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Dupa ce le-ati pus pe toate se da focul putin mai mare si cand incepe sa clocoteasca se adauga o cana cu apa rece peste galusti. Atentie, apa se pune in mana si se stropesc galustile! Altfel se pot sfarama!

Se lasa sa fiarba pana galustile se umfla, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat fin. Se acopera oala cu capac si se lasa supa cel putin 15 minute sa se odihneasca. Intre timp se vor umfla galustile si mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gasca cu galusti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa de mugur de vitel, cu chimen

Postat de RODIMUR

Supa de mugur de vitel, cu chimen

Se spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai...

Citeste continuarea

Supa crema de spanac

Postat de katty

Supa crema de spanac

Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o  oala punem morcovul si un praf de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2010, 22:07
Foarte bun! Maaa...tu esti ochelarista? Ai platit taxa de membru?
la 02.02.2010, 22:13
dupa cum vad eu copanul ala de la aripa, gasca asta tot de la mamaia e!
Vreau si eu
la 02.02.2010, 22:35
mai am si eu ceva gasca
la 02.02.2010, 22:51
Mamaaaaa, ce galuste ti-au iesit !
la 02.02.2010, 23:11
Gasca e de la o tanti, de la curte, Buni m-a aprovizionat si Bucataras mi le-a livrat @ Miha, da fata, sunt si ce?? Sa vad mai bine galustile @ Buni, sa stii ca sunt experta in galusti, cred o data de cand bucataresc nu mi s-au umflat...in rest, ies ca in poza

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking