Supa de legume, cu perisoare de cașcaval

Postat de RODIMUR in Supe
8 Mar 2019 | 6402 vizualizari
Supa de legume, cu perisoare de cașcaval

Doream să fac acest gen de supă de mult timp, de când am găsit ceva similar pe net. Erau alte ingrediente, iar perișoarele erau numite ”găluște”. Mie mi se pare că atât aspectul, cât și procedeul de preparare amintește mai mult de perișoare, decât de găluște, de aceea le-am denumit astfel. Mărturisesc că am avut emoții că s-ar putea destrăma perișoarele, la fiert, așa că le-am fiert la foc mic și le-am urmărit îndeaproape. Bucurie mare! Nu numai că nu s-au deformat/destrămat deloc, dar au un gust excepțional și au împrumutat și supei ceva plăcut din gustul lor... Excelentă idee pentru o ultimă supă de frupt/de dulce, înainte de intrarea în Postul Mare! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 4 cartofi roz
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare fină
  • piper
  • Pentru perișoare:
  • 100 grame de cașcaval
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de făină albă
  • 1 ou
  • sare fină
  • ulei de floarea sorelui, pentru modelat perișoarele

Mod de preparare

Se amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider, pentru 30 de minute.

Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert în oala de supă, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când scade.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în aceeași tigaie, cu ceapa și roșiile. Se lasă tigaia la foc mic, până mai scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii la fiert, iar la puțin timp,  legumele călite.

Se scoate compozița de cașcaval din frigider și cu mâinile unse de ulei, se fac biluțe (perișoare) mici, care se lasă în așteptare, până sunt gata toate, pe o farfurie unsă cu ulei.

Când cartofii sunt aproape fierți, se oprește focul de la aragaz și se pun perișoarele în supă, una câte una. Apoi se dă iarăși oala cu supă la fiert, dar la foc mic, pentru 15 minute.

Între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă mărunt.

Când supa este gata, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat și se oprește focul de la aragaz. Se pune capacul pe oală și supa se servește după ce ”s-a odihnit” timp de 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu perisoare de cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa cu mazare si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Supa cu mazare si taitei de orez

Curatati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga....

Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de licurici_lra

Supa de pui cu galuste

Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper. Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2019, 09:41
la 08.03.2019, 09:53
Adauga comentariu...
la 08.03.2019, 10:36
Interesante perisoarele!
la 08.03.2019, 11:05
Sunt mai ales bune perișoarele, Mirela...
la 08.03.2019, 11:07

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking