Se amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider, pentru 30 de minute.
Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert în oala de supă, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când scade.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până se înmoaie.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în aceeași tigaie, cu ceapa și roșiile. Se lasă tigaia la foc mic, până mai scade puțin lichidul lăsat de roșii.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii la fiert, iar la puțin timp, legumele călite.
Se scoate compozița de cașcaval din frigider și cu mâinile unse de ulei, se fac biluțe (perișoare) mici, care se lasă în așteptare, până sunt gata toate, pe o farfurie unsă cu ulei.
Când cartofii sunt aproape fierți, se oprește focul de la aragaz și se pun perișoarele în supă, una câte una. Apoi se dă iarăși oala cu supă la fiert, dar la foc mic, pentru 15 minute.
Între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă mărunt.
Când supa este gata, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat și se oprește focul de la aragaz. Se pune capacul pe oală și supa se servește după ce ”s-a odihnit” timp de 10-15 minute.