Supa de mugur de vitel, cu chimen

Postat de RODIMUR in Supe
29 Mai 2017 | 4773 vizualizari
Supa de mugur de vitel, cu chimen

Supa de mugur de vițel, cu chimen, este cea mai apreciată supă preparată de mine. Tuturor prietenilor și familiei le place gustul cărnii de vițel, combinat cu acela al chimenului. Este o supă consistentă și dietetică, foarte ușoară și plăcută, cu un gust aparte. Iar carnea de vițel este mai fragedă decât cea de vită. Carnea fiind tăiată cubulețe, supa este mai ușor de mâncat, inclusiv de copiii mai mofturoși. Ingredientele sunt pentru o oală de 4 litri.

Ingrediente

  • 850 grame mugur de vițel
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 4 cartofi noi, mari
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței mari de usturoi
  • 8-10 boabe de piper
  • sare
  • 20 grame chimen
  • apă
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai mic, acoperind oala pe jumătate, cu un capac.

Între timp, se curăță, se spală și se pregătesc legumele. Morcovii, țelina și pătrunjeii se taie bastonașe, iar cartofii se taie în pătrățele, dar numai cu puțin timp înainte de a se pune la fiert.

Se fierbe chimenul în apă, se strecoară bine, iar ceaiul obținut se lasă în așteptare, până va fi cazul ca să se pună în supă.

Când carnea a fiert, se scoate din supă și se lasă puțin la răcorit. Se strecoară supa bine, să rămână limpede, după care se pun în ea, la fiert, la foc iute, ceapa, usturoiul, boabele de piper și legumele tăiate bastonașe (morcovii, pătrunjeii și țelina).

Carnea se curăță de oase, grăsime și pielițe, după care se taie cubulețe.

Când legumele sunt aproape fierte, se pune la fiert în supă, carnea tăiată cubulețe. Se taie și cartofii cubulețe și se pun și ei la fiert în supă, la foc iute. Se scot din supă ceapa și usturoiul. După un clocot, se adaugă peste supă ceaiul de chimen, se mai dă un clocot, se completează cu apă, dacă este cazul, se mai fierbe puțin și apoi se condimentează cu sare, după gust. Când supa este gata, se oprește focul, se acoperă cu un capac oala și se lasă cam un sfert de oră să se odihnească.

Se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Se presară frunze proaspete de pătrunjel în farfuria de supă.

Ca orice supă, se mănâncă fără pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mugur de vitel, cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

Postat de ancutsa

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

Se pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată,...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida si praz

Postat de Ela68

Supa crema de conopida si praz

1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari. 2. Se toarna apa peste legume pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2017, 16:11
Buna!
la 29.05.2017, 16:33
Imi place mult combinatia Omul cat traieste tot invata > Nu stiam si nici nu am mai auzit despre termenul de ,, mugur de vitel''. Am cautat si m-am edificat . Mister Dex spune :,, Parte a pieptului dintre picioarele de dinainte la vitele cornute, la cerb, la căprioară și la alte animale sălbatice. ''
Cu siguranta ca voi prepara si eu asa ceva pentru ca saptamana trecuta am refacut rezerva cu carne de vitel
la 29.05.2017, 16:36
Chiar saptamana trecuta am avut in meniu un bors din mugur de vitel! M-au intrebau prietenii cei acela "mugur de vitel" deci sunt surprinsa ca multi nu stiu ce-i bucatica aia de carne cu os si maduva si un pic de grasime! Noua ne place mult iar chimenul ii da o savoare aparte (plus ca nu ne balonam )!
la 29.05.2017, 16:43
la 29.05.2017, 16:48
Mihaela, toți învățăm, cât trăim, așa e! Mugurul de vițel este foarte fraged și bun și dă un gust foarte bun supei. Pentru că acum suntem numai două persoane la masă, am cumpărat doar două bucăți de mugur, dar cănd fac mâncare mai multă, pentru musafiri, sau pentru băieți, să le duc la București, supa este și mai consistentă, cu mai multă carne și mai bună. Oricum, este foarte gustoasă și sănătoasă, dietetică, fără a fi fadă, dimpotrivă. Mulțumesc pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking