Supa de peste in stil grecesc

Postat de mihaelar63 in Supe
25 Ian 2016 | 3615 vizualizari
Supa de peste in stil grecesc

Imi tragea cu ochiul de multisor supa Adinutei cu pastrav, feta si masline. Eu am adaptat si ajustat reteta dupa gustul nostru si dupa ingredientele ce le aveam la dispozitie. Curiozitatea mea a fost cum merg maslinele in supa. Merg bine !!!!

Ingrediente

  • 1.5 capete si cozi de stiuca si salau
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • 50 ml otet mere
  • 3 linguri orez
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 100 g masline Kalamata
  • 1 borcanel rosii cherry [productie proprie, cu busuioc, ardei iute si usturoi ]
  • 1 lamaie
  • mix ierburi grecesti [ oregano, rozmarin, cimbru]
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • fetta - optional

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Bucatile de peste se spala bine cu apa rece si se pun la fiert cu sare, otet, doua cepe  intregi,curatate, foi de dafin si boabe de piper.
  3. Lasati sa fiarba pestele timp de 20 minute la foc domal .
  4. Intre  timp tocati usturoiul.
  5. Scurgeti  fiertura cu ajutorul unei site.
  6. Aruncati ceapa.
  7. Lasati pestele la racit si alegeti carnea de pe oase.
  8. Taiati ardeii galbeni rondele si cei rosii cuburi.
  9. Puneti la fiert in zeama fierbinte  orezul ardeii, maslinele si usturoiul .
  10. Adugati si ierburile grecesti.
  11. Dupa 5 minute de fiert se pot pune si rosiile cherry.
  12. Gustati supa si acriti cu zeama de lamaie. Sarati daca este nevoie.
  13. Serviti supa  decorata cu verdeata. La servire distribuiti in farfurii bucatile de peste curatat .
  14. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa croata de ciuperci in vas Zepter

Postat de camelia75

Supa croata de ciuperci in vas Zepter

1.Curatati ciupercile si cartofii,apoi le taiati cubulete. 2.In vasul Zepter, topiti untul,apoi puneti ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit.Le caliti 3 minute pana ceapa devine translucida....

Citeste continuarea

Supa cu paste fainoase (inele)

Postat de Valclaudia

Supa cu paste fainoase (inele)

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu uleiul in oala, la foc mediu. Morcovii ii taiem betigase, telina si pastanacul se taie bucati de marimea dorita. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2016, 11:12
la 25.01.2016, 11:13
buna buna
la 25.01.2016, 11:17
Interesanta supita! arata tare bine!
la 25.01.2016, 11:25
Gicuta aici ai reteta de la care am pornit:http://www.bucataras.ro/retete/supa-greceasca-de-pastrav-cu-masline-si-feta-12723.html
la 25.01.2016, 11:34
Offf of )))))

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking