Supa de praz

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Supe
9 Iun 2010 | 7689 vizualizari
Supa de praz

Astazi va propun o supa de praz, o supa pe care o mananci cu placere in orice anotimp. Nu am preparat-o asa cum o mancam acasa la mama, cu legume (morcov, cartofi si telina) si smantana, fiindca imi place sa incerc tot timpul cate ceva nou, asa ca am ales sa o prepar dupa o reteta traditionala irlandeza. La ei este cunoscuta sub denumirea de Brotchan Foltchep sau Brotchan Roy.

Ingrediente

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g praz;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 25 g unt;
  • 2 linguri de fulgi de ovaz; 
  • 1 l supa de pui;
  • 500 ml lapte;
  • sare si piper dupa gust;
  • smantana pentru servit;
  • patrunjel verde pentru ornat;
  • 1 varf de lingurita de nucsoara (optional).

Mod de preparare

Pregatire ingrediente: Taiati prazul bucati de 2-3 cm lungime. Tocati patrunjelul, pregatiti supa de pui, laptele, untul, fulgii de ovaz si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare supa de praz: Puneti intr-o oala supa de pui, laptele si fulgii de ovaz si lasati sa fiarba la foc mic.

Intr-o tigaie puneti untul sa se topeasca si adaugati prazul sa se rumeneasca in unt, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit prazul, adaugati-l in oala si lasati totul sa fiarba, la foc mic, 20 de minute (amestecati din cand in cand).

Dupa ce a fiert 20 de minute condimentati supa cu sare si piper (dupa gust), stingeti focul si presarati (optional) un varf de lingurita de nucsoara. Adaugati si jumatate din patrunjelul verde tocat si amestecati.

Puneti in farfurii, turnati o lingura de smantana deasupra, presarati din nou patrunjel verde tocat si o puteti servi cu paine de casa calda, paine prajita sau crutoane.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

  Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon  Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2010, 16:51
Stiu ca este tare buna supa de praz! Am mancat la soacra mea dar fara smantana. Vreau si eu o portie!
la 09.06.2010, 16:54
Eu vreau o portie rece
la 09.06.2010, 17:04
excelent arata
la 09.06.2010, 17:06
Julie, te astept cu mare drag la o portie; @Gaby - rece sa fie .
la 09.06.2010, 17:19
Ela, nu e cu ciocolata ... nu mergea cu praz .

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking