Ingrediente
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 g praz;
- 1 legatura de patrunjel;
- 25 g unt;
- 2 linguri de fulgi de ovaz;
- 1 l supa de pui;
- 500 ml lapte;
- sare si piper dupa gust;
- smantana pentru servit;
- patrunjel verde pentru ornat;
- 1 varf de lingurita de nucsoara (optional).
Mod de preparare
Pregatire ingrediente: Taiati prazul bucati de 2-3 cm lungime. Tocati patrunjelul, pregatiti supa de pui, laptele, untul, fulgii de ovaz si aveti toate ingredientele la indemana.
Preparare supa de praz: Puneti intr-o oala supa de pui, laptele si fulgii de ovaz si lasati sa fiarba la foc mic.
Intr-o tigaie puneti untul sa se topeasca si adaugati prazul sa se rumeneasca in unt, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit prazul, adaugati-l in oala si lasati totul sa fiarba, la foc mic, 20 de minute (amestecati din cand in cand).
Dupa ce a fiert 20 de minute condimentati supa cu sare si piper (dupa gust), stingeti focul si presarati (optional) un varf de lingurita de nucsoara. Adaugati si jumatate din patrunjelul verde tocat si amestecati.
Puneti in farfurii, turnati o lingura de smantana deasupra, presarati din nou patrunjel verde tocat si o puteti servi cu paine de casa calda, paine prajita sau crutoane.
PREPARARE IN IMAGINI
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|