Supa de praz gratinata
Postat de ctlina in Supe
12 Noi 2016 | 2803 vizualizari
O adaptare cu praz a celebrei retete frantuzesti de supa de ceapa:)
Supa de ceapa este una din delicatetele pe care ni le ofera Franta. Simpla de facut din putine ingrediente, este un fel de mancare deosebit de savuros.
Originea prazului este în zona Mediteranei.
Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Prazul este simbolul național al Țării Galilor, fiind foarte renumit și în Oltenia :). (sursa: wikipedia)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/supa-de-praz-gratinata.html