Supa de praz gratinata

Postat de ctlina in Supe
12 Noi 2016 | 2818 vizualizari
Supa de praz gratinata

O adaptare cu praz a celebrei retete frantuzesti de supa de ceapa:) Supa de ceapa este una din delicatetele pe care ni le ofera Franta. Simpla de facut din putine ingrediente, este un fel de mancare deosebit de savuros. Originea prazului este în zona Mediteranei. Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu. Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali. Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz). Prazul este simbolul național al Țării Galilor, fiind foarte renumit și în Oltenia :). (sursa: wikipedia) http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/supa-de-praz-gratinata.html

Ingrediente

  • 2 bucati de praz
  • 1 cub Knorr de vita
  • 1 l de apa (sau 1 l de supa de vita)
  • 2 linguri faina
  • cimbru, dafin
  • 20 cl de vin alb piper,
  • sare
  • felii de pâine completa
  • cascaval ras

Mod de preparare

Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit.

Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze.

Puneti vinul si cubul de Knorr dizolvat intr-un litru de apa calda.

Puneti piper, cimbru si foaia de dafin.

Acoperiti si fierbeti la foc potrivit timp de 25 minute.

Incalziti cuptorul la  200°C.

Varsati supa in castronele pentru cuptor, puneti felii de paine deasupra, presarati cascaval ras si dati la cuptor pana se topeste branza. 

Inmoaie painea in supa in timp ce mananci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de pui cu galuste

Postat de Pungasa_Rogue

Supa de pui cu galuste

Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati.  Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala....

Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei

Postat de Irina

Supa de pui cu taitei

Am maruntit puiul, dar am folosit doar o parte din el la supa: spatele, aripile si o bucata de piept, restul a fost destinat unei fripturi.  Spalat bine si curatat, am pus puiul la fiert....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2016, 19:43
la 12.11.2016, 19:48
Delicioasa, nu stiu cum e gratinata, dar supa de praz e foarte gustoasa!
la 12.11.2016, 20:11
Cred ca este tare gustoasa!
la 12.11.2016, 21:06
Uite, celebra supa franțuzească de ceapa nu am incercat-o...sigur o voi face cândva, am atâtea preparate pe care vreau să le fac, mai ales din bucătăria franceză!
la 12.11.2016, 22:16

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking