Ingrediente
- 1/2 piept de pui
- 1 copan de pui
- 3 morcovi
- 2 tije de telina
- 1 ceapa
- 1 cartof
- sare
- boabe de piper
- patrunjel verde
- Pentru galuste:
- 1 ou proaspat(de tara)
- 1 lingura rasa faina de grau dur
- sare
- 1 vf de cutit de bicarbonat de sodiu
- 2-3 linguri de gris
Mod de preparare
Curatam legumele si le punem intr-o oala cu apa (3,5-4 litri apa,eu pun la ochi),pe care o punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem si carnea de pui.
Lasam sa fiarba la foc mic (luam spuma de cate ori este nevoie) 1 ora si 30 de minute circa.Dupa 1 ora punem sare si boabe de piper si punem focul mediu.
Cand este gata scurgem supa de pui in alta oala si luam doar o parte din morcovi pe care ii taiem feliute si ii punem in oala cu supa.
Pregatim galustele:batem oul cu putina sare,apoi incorporam grisul,faina si bicarbonatul,ca sa obtinem o compozitie potrivita.
Punem oala cu supa de pui pe foc si cand incepe sa fiarba dam focul mic si punem galustele in oala cu o lingurita si dupa ce le-am pus pe toate le stropim cu apa rece si lasam sa fiarba supa de pui la foc mic 10-13 minute,apoi dam deoparte si punem patrunjelul tocat marunt.
Servim supa de pui calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|