Supa de pui cu galuste de gris

Postat de lucy2002 in Supe
19 Ian 2020 | 7785 vizualizari
Supa de pui cu galuste de gris

O supa foarte usoara, gustoasa si apreciata, mai ales de sarbatori cand mancarea este foarte grea si nu iti mai vine a manca nimic ...supica a fost pe placul tuturor. ,,Bunatati pentru Craciun''

Ingrediente

  • 1,200 gr carne cu os de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe intregi
  • o bucata de telina
  • un patrunjel
  • un ardei capia intreg
  • 6 litri de apa
  • 3 oua
  • gris cu bob mai mare nu din acela prea fin
  • sare

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare.

Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii.

Legumele se curata si se spala.

Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si telina.

Ceapa si ardeiul capia se pune intreg.

Adaugam legumele cand carnea este aproape gata si potrivim de gust cu sare.

Cand legumele sunt aproape fierte ne apucam sa facem galustele de gris.

Avem nevoie de un cantar de bucatarie pe care vom cantari ouale intregi cu tot cu coaja, citim valoarea gramajului si vom cantari aceiasi cantitate de gris pe care o vom incorpora in ouale batute bine cu furculita intr-un castronel sau o farfurie.  Vom adauga grisul pe rand, cu lingura, si vom amesteca mereu. Spre final cand se termina grisul de incorporat vom observa ca faruria va incepe sa se invarta usor pe blat vom aduga putin sare si compozitia este gata . 

Scoatem din supa ceapa intreaga si ardeiul capia. Oprim fierbere turnand un pic de apa rece cam 150-200ml, altfel galustele se vor sfarma iar cu ajutorul unei lingurite luam din compozitia de gris si adaugam in supa pana terminam toata compozitia. Lasam sa fiarba la foc potrivit  stropind din cand in cand cu 3-4 linguri de apa rece . Fierberea dureaza cam 20 minute.

La final adaugam patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...

Citeste continuarea

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Postat de mihaelar63

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2020, 10:43
la 19.01.2020, 11:29
Cea mai buna!
la 19.01.2020, 11:35
bun
la 19.01.2020, 12:09
Cea mai bună! Exact asta avem și noi acum, de mâncare...!
la 19.01.2020, 12:28
Buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking